შავი ქლიავი შესანიშნავად აკეთებს ხორცის დეზინფექციას

მეცნიერები ამტკიცებენ, რომ შავი ქლიავის ჩირი გარდა საკვებისა, შესაძლებელია გამოვიყენოთ პროდუქტების სადეზინფექციოდაც. ეს აბსოლუტურად უვნებელი და საკმაოდ იაფი საშუალება ქიმიური ანალოგების კარგი ალტერნატივაა. კანზასის უნივერსიტეტის პროფ. დანიელ ფანგმა აღმოაჩინა, რომ შავი ქლიავის ჩირის ანტიბაქტერიალური თვისება შესანიშნავად გამოდგება ხორცის დეზინფექციისათვის. ფარშში დამატებულმა მისგან დამზადებულმა ექსტრაქტმა მნიშვნელოვნად შეამცირა ბაქტერიების ზრდა, მათ შორის სალმონელოზის, სტაფილოკოკის და სხვა. ტეხასის მიკრობიოლოგებმა გამოარკვიეს, რომ შავი ქლიავი კარგად ინახავს ტენს და ხორცი დიდხანს რჩება წვნიანი. თურმე ბევრ სხვა ხილსაც ჰქონია ანალოგიური თვისება, მაგრამ შავი ქლიავის ექსტრაქტი ხორცს არ აძლევს არავითარ გემოს და ამიტომ ოპტიმალურად ითვლება. ამასთანავე იგი ჯანმრთელობისათვის ძალიან სასარგებლოა.

About these ads

Leave a comment

Filed under ეს საინტერესოა

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s