კივი

კივის სამშობლო ჩინეთია. საქართველოში კივის მოშენება მაშინ დაიწყო, როცა მსოფლიოს უკვე კარგად ჰქონდა ეს საინტერესო ხილი დაგემოვნებული. ერთნაირად კარგად ხარობს როგორც შავიზღვისპირეთში, ისე კახეთში, თუმცა ადგილობრივი წარმოება მოთხოვნილებას ვერ აკმაყოფილებს და დიდი რაოდენობით შემოდის უცხოეთიდანაც.
რბილობი შეიცავს საკმაო რაოდენობით ასკორბინის მჟავას, რომელიც ამაგრებს ორგანიზმის დამცავ ფუნქციას, თავიდან გვაცილებს გაციებას, C და PP ვიტამინებს, B ჯგუფის ვიტამინებს, პროვიტამინ A. აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას.
თაფლში მოზელილი კივის ნაყოფი 1:1 შესანიშნავი ბიოლოგიურად აქტიური დანამატია.

დატოვე კომენტარი

Filed under ხილი

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s